Kakaós madeleine és Szakácsmustra
sponsored links
A Szakácsmustrán Dinánál most Rachel Allentõl kellett sütni-fõzni. Kiválasztottam több receptet, de végül is e mellett a remek madeleine mellett döntöttem s nem is bántam meg.
Hozzávalók:
5 dkg puha vaj
5 dkg liszt
1 tojás
5 dkg cukor
1 evõkanál kakaópor
1/2 kiskanál sütõpor
1 kiskanál vanília kivonat
porcukor a szóráshoz
Az elkészítése roppant egyszerû: mixerrel habos-fehérre keverjük a tojást a cukorral, hozzáadjuk a vaníliát és az összekevert száraz összetevõket. 180 C fokra elõmelegített sütõben 12-14 perc alatt készre sütjük a madeleine formába kanalazott masszát.
Még melegen kiborítjuk és megszórjuk porcukorral. Aki szereti az bemártogathatja a végüket olvasztott fehér csokoládéba.
Vigyázzunk, ne töltsük túl a formákat, hisz a sütemény a duplájára nõ. Arra is figyeljünk, hogy ne süssük túl a kis "kagylóinkat", mert akkor szárazak lesznek.
Nagyon gyors, nagyon finom aprósütemény, javasolom, hogy egybõl dupla mennyiséggel kezdjetek. Nekem 15 darab madeleine lett ebbõl az adagból.
Rachel Allen, a recepted nagyon jó, nem csalódtam benned.