Kakaós-kókuszos madeleine
sponsored links
A szilikon madeleine sütõformám már hosszú hónapok óta kipróbálásra vár, így amikor a Kifõztük facebook oldalán szembe jött velem Katuci narancsos-kakaós madeleine-je, el is dõlt, mi lesz a hétvégi sütemény. Aztán módosítani kellett picit, mivel a sütés elõtt derült ki, hogy a narancs bizony elfogyott - így aztán a kakaós-kókuszos ízesítésre esett a választásom. Sajnálom, hogy korábban nem sütöttem madeleine-t, nagyon-nagyon finom aprósütemény, Katuci, köszönöm a remek receptet. Ráadásul az elkészítése is egyszerû, csak össze kell keverni a tésztát, és amíg vasárnap délelõtt fõtt az ebéd, a sütõben gyorsan meg is sültek ezek az apró kakaós-kókuszos finomságok. Csak ajánlani tudom, sok sikert hozzá!
Hozzávalók kb. 70 darabhoz:
- 2 tojás
- 8 dkg kristálycukor
- 9 dkg vaj
- 1 citrom
- 4 dkg kókuszreszelék
- 6 dkg liszt
- 2 dkg keserû kakaópor
- 4 g sütõpor
- A vajat felolvasztottam, majd hagytam visszahûlni.
- A tojásokat nagyon habosra, krémesre kevertem kézi mixerrel, beledolgoztam a lehûlt olvasztott vajat is.
- A kókuszreszeléket darálóban finomra õröltem, a citrom héját lereszeltem.
- A liszthez hozzákevertem a sütõport és a kakaóport, a tésztába szitáltam.
- Hozzáadtam a kókuszreszeléket és a reszelt citromhéjat is, és fakanálra váltva finoman egynemûvé kevertem a tésztát.
- A tésztát habzsákból adagoltam a formákba, kb. 3/4-ig töltve meg a mélyedéseket. (A sütõforma 20 apróbb, kb. 4 cm hosszú mélyedést tartalmaz, a megadott hozzávalókból kb. 70 ilyen kis sütemény lett.)
- Elõmelegített, 200 fokos sütõben 10-12 perc alatt sültek készre.