Kakaós-kókuszos kocka
sponsored links
Imádom ennek a süteménynek a tésztáját! Annyira puha - a jó minõségû, sok kakaópornak köszönhetõen pedig finom csokoládés íze van, a kókuszos tölteléktõl kellemesen szaftos az állaga. Nagyon finom! ? Idõhiányosoknak és kezdõknek egyaránt ajánlom: 5 perc alatt összekeverhetõ és elronthatatlan.
Hozzávalók a tésztához:
20x25 cm-es tepsihez
25 dkg finomliszt
1 tojás
5 dkg olvasztott vaj (langyosra hûtve!)
2,5 dl tej
1 csomag sütõpor
18 dkg kristálycukor
4 dkg holland kakaópor (esetleg hagyományos kakaópor)
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet só
A kókuszos krémhez:
1 csomag vaníliás pudingpor
4 dl tej
3 evõkanál kristálycukor
5 dkg kókuszreszelék
1 evõkanál rum (esetleg rumaroma)
A pöttyös, illetve a dombormintás kerámia termékek megvásárolhatók a webáruházban az alábbi linken:
Elkészítés:
1. Elõször a krémet készítjük el. A pudingport simára keverjük a tejjel és cukorral egy lábasban, majd megfõzzük. Elzárjuk alatta a lángot, belekeverjük a rumot és a kókuszreszeléket. Hideg vízbe állítva, folyamatosan kevergetés mellett pár perc alatt kihûtjük! Félre tesszük.
2. A lisztet összekeverjük a sütõporral, kakaóporral, csipet sóval, cukorral. Beletesszük a tojást, az olvasztott vajat, végül a tejet és szép simára keverjük a robotgéppel vagy a mixerrel (vagy akár kézzel).
3. A tésztát sütõpapírral bélelt vagy enyhén kivajazott/liszttel meghintett tepsibe egyengetjük. A kókuszos krémet egy evõkanállal a kakaós tésztára kanalazzuk ide-oda tetszés szerint. Majd elõmelegített 170 fokos hõlégkeveréses sütõben kb. 20-25 perc alatt megsütjük. (A sütési idõ csak tájékoztató jellegû, sütõtõl függõen eltérhet! Végezzünk tûpróbát, ne süssük túl, de nyers se maradjon!)
4. Hagyjuk kihûlni (vagy legfeljebb langyosra) és vágjuk kockákra, majd porcukorral meghintve tálaljuk.
Jó étvágyat!