Kakaós-kókuszos csiga
sponsored links
Kedves olvasók!
Igen, ezer éve nem posztoltam, kicsit elhanyagoltalak benneteket, Bocsánat érte! Ma azonban sikerült a kakaós csigát eggyel magasabb dimenzióba emelnem, es azt kell mondjam, istenire sikeredett. Igy hát mindenképp megosztom veletek.
Azt hiszem, kreativitásom most abból fakad, hogy a bennem növekvõ pocaklakó olykor olyan dolgokat kíván meg, hogy azonnal a tettek mezejére kell lépjek. Ez történt ma is. Hát, lássuk:
Hozzávalók:
40dkg liszt
2 ek cukor
1 csomag élesztõ
2 dl tej
Csipet só
7-8 dkg margarin
2 ek fahéj
Töltelékhez:
10 dkg margarin
3 ek cukor
2 ek kakaó
kókuszreszelék
A langymeleg, cukrozott tejben felfuttattam az élesztõt. Ezután kimértem egy tálba a lisztet, hozzáadtam a sót, fahéjat, margarint, felfuttatott élesztõt, és szép homogén tésztává gyúrtam. Miközben egy órára félre tettem kelni, a töltelékhez jól összekevertem a margarint, a cukrot, és az átszitált kakaóport. Fogtam a tésztát, és szögletesre kinyújtottam. Rákentem a kakaós masszát és megszórtam izlés szerint kókuszreszelékkel, majd feltekertem. 2 cm vastag karikákat vágtam, és egy kisebb magas falú tepsibe helyeztem õket. Elõmelegített sütõben, 200 fokon 25-30 percig sütöttem, és közben egyszer, hogy ki ne száradjon, megkentem a tetejét langyos, cukrozott tejjel.
Íme az eredmény: