Kakaós kelt kiflik
sponsored links
AranyTepsi blogján tetszett meg. A kiflik formázásáról is van fent nála fázisfotó.
Tészta hozzávalói:
fél kiló liszt
2 deci tej
2 evõkanál cukor
1 vaníliás cukor
fél kiskanál só
2 deci tej
1 tojás
10 deka margarin
Töltelék:
2 evõkanál olvasztott margarin
2 evõkanál cukor
1 vaníliás cukor
2 evõkanál natúr kakaópor
Tetejét lekenni:
2-3 evõkanál tej
A szokásos módon kelt tésztát csináltam a hozzávalókból - én a kenyérsütõ tartályában.
Miután a megkelt tésztát kivettem, 3-4 mm vastag téglalappá kinyújtottam, lekentem olvasztott margarinnal, megszórtam kakaós cukorral, majd éles késsel hosszú háromszögekre felvágtam, melyeket egyenként feltekertem. Sütõpapírral bélelt tepsibe egymástól kissé távolabb helyeztem el õket, és amíg a sütõt elõmelegítettem 200 fokosra, addig letakarva pihentettem. Kb. 12-15 perc alatt sülnek meg, ebbõl az adagból nekem darab lett.
Tálaláskor megszórjuk porcukorral.
Köszönöm Andreának a receptet!
A lányok vitték a hittan évzáró utáni szeretetvendégségre.
Ennyi tésztamennyiségbõl 11 darab lesz - én dupla adagot sütöttem.
Ennyi tésztamennyiségbõl 11 darab lesz - én dupla adagot sütöttem.
Kapós volt! ?