Kakaós keksz - diabetikus! :-)
sponsored links
Mivel nagyon szeretem a kekszeket és egyéb aprósütiket, kénytelen leszek diabetikus változatban is kikísérletezni az elkészítésüket. Természetesen ebben az esetben is teljesen máshogy mûködnek az édesítõszerek, tekintve, hogy nem karamellizálódnak, nem olvadnak meg rendesen, nem lépnek kölcsönhatásba az élesztõvel, stb, stb......szóval egy picit gondban vagyok. Tudom, hogy nem várhatom el, hogy egy diabetkus süti ugyanazt tudja, mint egy nem-diabetkus, így kénytelen leszek kompromisszumokat kötni magammal és megszokni "a látványt"...:-) Sajnos nagyon szeretek sütiket csinosítani, de ebben az esetben eléggé meg van kötve a kezem......csokibevonó NEM, cukormáz NEM, marcipán NEM, fondant NEM, lekvár SEM!!!! Ilyenkor mit lehet tenni?! :-) Na, ez az a kérdés, amire keresem a választ....egyelõre. Szerintem addig, amíg ez a dolog ilyen "esetleges", addig különleges alkalmakra, ünnepekre maradnak a jól bevált receptjeim.....aztán, majd késõbb, amikor már jól belejöttem a reform-diétás-diabetikus sütésbe, akkor merem majd bevállalni élesben.
A jó oldala a dolognak, hogy legalább ezt is megtanulhatom! Tanulni pedig mindig is nagyon szerettem, szóvan menni fog ez...addig viszont sajnos maradnak a "nem annyira professzionális" sütik és az azokról készült blogbejegyzések.....remélem azért nem fogtok elpártolni a Sucreries-tõl!!!!! :-)
És íme a Kakaós diabetkus keksz receptje.
Hozzávalók (kb 18-20 db kekszhez): ...