Kakaós fonott kalács
sponsored links
Hóesés, forró csoki és meleg kalács. Kész! Nekem ez a tél...ez lenne, ha minden, mármint a hó is opcióként szóba jöhetne... Addig is marad a másik két összetevõ, ami szintén nem semmi. Hátmég ez a kalács! Tavaly elõtt karácsonyra kaptam meg a Nõk Lapja Konyha 100 Legjobb süteménye c. könyvet, melyben Papp Emese fantasztikus receptjei vannak. Kötelezõ darab!
A recept 2 rúdhoz:
Hozzávalók: 600 g liszt (+a deszka lisztezéséhez), 3 tojássárgája, a fehérje a kenéshez, 4 dl tej, 50 g élesztõ, 60 g cukor, 2 ek. olaj
A töltelékez: 250 g puha vaj, 200 g cukor, 1 cs. vaníliás cukor, 3 púpos ek. hollandi kakaó
Az élesztõt 1 dl tejben egy-egy evõkanál cukorral és liszttel elkeverve felfuttatjuk. Az átszitált lisztet összekeverjük a maradék cukorral, tejjel, a tojássárgájával, és az olajjal. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztõt, és robotgéppel vagy kézzel addig dagasztjuk, míg el nem válik az edény falától.
Lisztezett deszkára borítjuk, 6 egyforma nagyságú cipót készítünk belõle, és konyharuhával ...