Kakaós-fahéjas csavart rúd
sponsored links
A villámgyors kakaós csiga receptje és a ropogós sajtos csavart ötlete alapján sütöttem ezeket a kakaós-fahéjas rudakat. Nagyon finom, a szélei itt-ott ropogósak, belül pedig jó puha. Mivel nem kelt tésztás, bõ fél óra alatt elkészül és már lehet is vidáman eszegetni. Tudom, hihetetlen, de a felét én ettem meg - késõbb, amikor a férjem hazajött, csodálkozva kérdezte, hogy: "Csak ennyit sütöttél?". Ugyanis az elkészített 12 darabból az asztalon már csak 6 darab volt. :)
Hozzávalók a tésztához: kb. 12 rúdhoz
- 25 dkg túró
- 25 dkg sima liszt
- fél dl tej
- 5 evõkanál olaj
- 10 dkg porcukor
- csipet só
- fél csomag sütõpor
Töltelékhez:
- kb. 1 evõkanál olaj vagy olvasztott margarin (a tészta lekenéséhez a töltelék alá)
- 4 evõkanál porcukor
- 2 csapott evõkanál kakaópor
- 25 dkg túró
- 25 dkg sima liszt
- fél dl tej
- 5 evõkanál olaj
- 10 dkg porcukor
- csipet só
- fél csomag sütõpor
Töltelékhez:
- kb. 1 evõkanál olaj vagy olvasztott margarin (a tészta lekenéséhez a töltelék alá)
- 4 evõkanál porcukor
- 2 csapott evõkanál kakaópor
- 1 csapott teáskanál õrölt fahéj
A tetejére:
- 3 evõkanál porcukor
- 1 evõkanál víz
Elkészítés:
1. Kézi mixerrel a túrót és a porcukrot összekeverem, fokozatosan adom hozzá a tejet, majd az olajat.
1. Kézi mixerrel a túrót és a porcukrot összekeverem, fokozatosan adom hozzá a tejet, majd az olajat.
2. Ezután már kézzel dolgozom bele a sütõporral és pici sóval elkevert lisztet.
3. Enyhén lisztezett felületen kinyújtom a tésztát kb. 4-5 mm vastagra téglalap alakúra, lekenem az olajjal, megszórom a fahéjas-kakaós-porcukros keverékkel. Kettéhajtom, kb. 1,5 cm széles csíkokra felvágom, majd csavarok rajta néhányat.
4. Sütõpapíros tepsire teszem és elõmelegített 180 fokos légkeveréses sütõben kb. 10-12 percig sütöm. (a sütési idõ csak tájékoztató jellegû, a sütõtõl függõen eltérõ lehet - hagyományos sütõben is süthetõ)
5. A porcukrot simára keverem a vízzel, majd rácsorgatom a rudakra.
Jó étvágyat!