Kakaós dübbencs

2017-03-29

sponsored links


 Puha kakaós kalácsot sütöttem, mely laktató is a benne lévõ krumplitól. Reggelire, tízóraira egy finomság.


 Hozzávalók a tésztához: 50 dkg liszt, 25 dkg krumpli, 5 dkg zsír, 2,5 dkg élesztõ, 1 evõkanál cukor, 3 dl tej, 1 mokkáskanál só; a töltelékhez: 4 evõkanál porcukor, 1 evõkanál kakaópor; a kenéshez: 5 dkg olvasztott zsír.


 Elkészítése: A krumplit héjában megfõzzük, majd krumplinyomón áttörjük. 1 evõkanál lisztet elsúrolunk az élesztõvel, a cukorral, elkavarjuk a langyos tejjel és hagyjuk felfutni. A krumplihoz adjuk a lisztet, a sót, a puha zsírt, az élesztõs tejet és összegyúrjuk. Letakarva duplájára kelesztjük, majd 2 részre vágjuk. A tésztát 3-4 mm vastag lappá nyújtjuk, vékonyan megkenjük a megolvasztott zsírral, megszórjuk porcukros kakaóval és felcsavarjuk. Két kalácssütõ formába tesszük, tetejüket zsírral megkenjük és még 20 percet hagyjuk pihenni. 180 fokra elõmelegített sütõben megsütjük. Rácsra téve hagyjuk kihûlni, majd szeleteljük.

Folytats a blogon ... sarokkonyha.blogspot.com/2017/03/kaka...

sponsored links

Keres?s