Kakaós csúsztatott palacsinta - paleo
sponsored links
A legfinomabb vékony paleo palacsintát gesztenyelisztbõl lehet készíteni, de ugye itt nálunk 40 deka gesztenyeliszt kb. 60 korona, ugyanennyi nyílgyökérpor pedig 16, a tápióka keményítõ pedig 10, hát ez a különbség meggyõzõ. Lehet, hogy Magyarországon ez nem így van, nem ismerem az árakat, de ha az ember egy családnak fõz, ezek is nagyon fonotosak. Tudom, a paleoban nem ezek a legegészségesebb lisztek, ez a gesztenyelisztre is igaz, de mindenki maga dönti el, mibõl mennyit és mikor eszik, a mértékletesség fontos itt is. A gyerekeim palacsintát kértek tegnap, viszont én is ettem volna, ezért eldöntöttem paleos lesz. Közben eszembe jutott, hogy milyen rég nem ettem csúsztatott palacsintát és nekem az a kedvencem, van a blogon egy nem paleos vaníliás csúsztatott palacsinta és egy szedres citromos változat is. Jó puha lett, kicsit olyan piskótás jellegû, nem pont olyan, mint a hagyományos, de finom és a gyerekeimnek nagyon ízlett.
Hozzávalók:
4 tojás ketté választva
6 dkg nyílgyökérpor
6 dkg tápióka keményítõ
1/2 tk. szódabikarbóna ...