Kakaós-csokoládés gofri, mentás szederhabbal

2017-08-17

sponsored links

Ha már gofri, akkor tuti, hogy valamilyen habos lehet. Szigorúan valamilyen gyümölcsös vagy egyéb más ízesítésû hab jár hozzá. Ha csak lekvár volna itthon, akkor csakis palacsinta jöhetne szóba. Ezt a finom szeder habot igazán könnyû elkészíteni, csupán arra kell figyelni, hogy a magok tutira el legyen távolítva, mert különben eldugul a szifon, ahogy most én is jártam sajnos. A fele benne maradt, így azt kikanalaztuk és úgy pakoltuk rá a maradékra. Természetesen kárba semmi sem vész nálunk.











Kakaós-csokoládés gofri, mentás szederhabbal
Hozzávalók 12 db-hoz (1 bögre=2,5 dl):
1 bögre teljeskiõrlésû liszt
1 bögre fehér liszt
1/2 bögre holland kakaópor
1/2 kávéskanál szódabikarbóna
1 kávéskanál sütõpor
1 bögre görög joghurt
1 bögre tej
3 tojás
8 dkg olvasztott vaj
1/4 bögre sötét nádcukor
1/3 bögre csokoládécsepp

a tejszínhabhoz:
4 dl 30%.os habtejszín
30 dkg szeder
1 szál menta
4 evõkanál cukor

Elkészítés:
A szedret összeturmixoljuk, felfõzzük cukkoral és a mentával. Miután kellõképpen besûrûsödött kivesszük a mentát, majd sûrû szitán átpaszírozzuk. Hozzáadjuk a habtejszínt, végül a szifonba öntjük és belenyomunk egy patront. Legalább fél napra hûtõbe helyezzük.
A gofri tésztájához kimérjük a liszteket, elvegyítjük benne a kakaóport, a szódabikarbónát és a sütõport. A tojásokat habosra verjük a cukorral, hozzáadjuk az olvasztott vajat, a joghrutot és a kimért száraz alapanyagot a tejjel felváltva. Beleforgatjuk a csokoládé csepekket, végül gofris sütõben kisütjük.
Rácsra helyezzük és hûlni hagyjuk. Tálaláskor mentás szederhabbal kínáljuk!







Folytats a blogon ... koskacukor.blogspot.com/2017/08/kakao...

sponsored links

Keres?s