Kakaós-csokis csiga
sponsored links
Egyik nap mondja a párom, hogy a munkahelyén a munkatársa ette a kakaós csigát és úgy megkívánta. Erre azt feleltem, hogy képzeld én is valamelyik nap pont erre gondoltam, hogy úgy ennék egy csokis bigát. :)
Pár napra rá, el is készült a kombó verziója. Nehogy már csak kakaós legyen... :)
Kakaós-csokis csiga
Hozzávalók (kb. 16 db-hoz):
200 g tk. tönköly búzaliszt
100 g teljes kiõrlésû liszt
100 g fehér liszt
1 kk. só
20 g élesztõ
1 tk. cukor + 2 ek. cukor
kb. 1,5 dl langyos tej
1 tojás sárgája
50 g olvasztott vaj
Tekeréshez:
2 ek. cukor
1 ek. holland kakaópor
100 g süthetõ étcsokoládé pasztilla
+ vaj a kenéshez
Elkészítés:
Elõször a langyos tejbe keverjük el az élesztõt az egy teáskanál cukorral, majd pihentessük 15 percig.
A liszteket mérjük ki egy tálba, adjuk hozzá a két evõkanál cukrot, a sót, a tojás sárgáját és a felfuttatott élesztõt. Kezdjük el összeállítani a tésztát akár kézzel, vagy robotgéppel, majd a vajat adagoljuk hozzá és így gyúrjunk rugalmas tésztát belõle.
Kelesztõ tálba téve pihentessük 40-45 percig. Ezután nyújtsuk ki 30x40 cm-es téglalap nagyságúra. Kenjük meg vajjal, szórjuk meg a cukros kakaó keverékkel, majd osszuk el egyenletesen a csokoládé pasztillát. A keskenyebbik oldalánál fogva tekerjük fel. Így sokkal nagyobbak lesznek, ha inkább többet szeretnénk, akkor a hosszabbik oldalát válasszuk. Vágjuk fel 2 cm-ként jó éles késsel, így nem "nyúzzuk" a tésztát.
Sütõpapírral bélelt tepsire helyezzük egymás mellé, majd takarjuk le 20 percre.
Elõmelegített 200°C-os sütõbe kb. 15 perc alatt süssük készre.
Pár napra rá, el is készült a kombó verziója. Nehogy már csak kakaós legyen... :)
Hozzávalók (kb. 16 db-hoz):
200 g tk. tönköly búzaliszt
100 g teljes kiõrlésû liszt
100 g fehér liszt
1 kk. só
20 g élesztõ
1 tk. cukor + 2 ek. cukor
kb. 1,5 dl langyos tej
1 tojás sárgája
50 g olvasztott vaj
Tekeréshez:
2 ek. cukor
1 ek. holland kakaópor
100 g süthetõ étcsokoládé pasztilla
+ vaj a kenéshez
Elkészítés:
Elõször a langyos tejbe keverjük el az élesztõt az egy teáskanál cukorral, majd pihentessük 15 percig.
A liszteket mérjük ki egy tálba, adjuk hozzá a két evõkanál cukrot, a sót, a tojás sárgáját és a felfuttatott élesztõt. Kezdjük el összeállítani a tésztát akár kézzel, vagy robotgéppel, majd a vajat adagoljuk hozzá és így gyúrjunk rugalmas tésztát belõle.
Kelesztõ tálba téve pihentessük 40-45 percig. Ezután nyújtsuk ki 30x40 cm-es téglalap nagyságúra. Kenjük meg vajjal, szórjuk meg a cukros kakaó keverékkel, majd osszuk el egyenletesen a csokoládé pasztillát. A keskenyebbik oldalánál fogva tekerjük fel. Így sokkal nagyobbak lesznek, ha inkább többet szeretnénk, akkor a hosszabbik oldalát válasszuk. Vágjuk fel 2 cm-ként jó éles késsel, így nem "nyúzzuk" a tésztát.
Sütõpapírral bélelt tepsire helyezzük egymás mellé, majd takarjuk le 20 percre.
Elõmelegített 200°C-os sütõbe kb. 15 perc alatt süssük készre.