Kakaós csiga túrós tésztából
sponsored links
Már olyan sok oldalon láttam, olyan sokan kipróbálták, hogy gyõzött a kíváncsiságom. Pedig eddig csak élesztõs csigákat készítettem, de most belevágtam ebbe a sütõporos változatba, hisz mindenki dicsérte, hogy milyen finom, puha és egyszerû. Gondoltam, biztos ami biztos, dupla adaggal indítok, és milyen jól tettem. Nem születtek óriási tekercsek, inkább kis formásak. Bevallom, kellemesen csalódtam. Valóban puha és ízletes ez a fajta tekercs. Féltem, hogy a 10 perc sütés kevés lesz, de tökéletesen átsültek a finomságok. A lenti mennyiségek egy adag csiga elkészítéséhez elegendõek.
Hozzávalók kb. 16 csigához:
Tésztához:
*25 dkg túró
*10 dkg porcukor
*25 dkg liszt
*0,5 tasak sütõpor
*1 nagy csipet só
*0,5 dl tej
*5 ek olaj
Töltelékhez:
*3 ek porcukor
*2 ek cukrozatlan kakaópor
*2 ek olaj (vagy olvasztott margarin)
A sütõt elõmelegítjük. Egy egész nagy tepsit kibélelünk sütõpapírral.
A túrót a porcukorral egy tálkába öntjük és gépi habverõvel jól összedolgozzuk. (Nekem ez nem sikerült egész jól, ezért még egy krumpli törõvel jól átnyomkodtam.)
Hozzáadjuk a tejet, az olajat, majd a sütõporral elkevert lisztet is.
Kézzel alaposan összegyúrjuk.
Lisztezett felületen kb. 0,5 cm vastagra és téglalap alakúra elnyújtjuk.
A porcukrot elkeverjük a kakaóporral.
A tésztát lekenjük olajjal (vagy olvasztott margarinnal) és megszórjuk a kakaó-porcukor keverékkel.
Szorosan feltekerjükés ujjnyi vastag csigákat vágunk belõle.
Két tenyerünk között kicsit megsodorjuk, hogy szép kerek formájuk legyen.
Tepsibe helyezzük. Nem szükséges nagy távolságot hagyni az egyes csigák között.
Elõmelegített sütõben 180 fokon hõlégkeveréssel 10 perc alatt megsütjük.
A tészta ez után elég világos, de tökéletesen átsül ezalatt a rövidke idõ alatt.
Ha kicsit hûlt, porcukorral megszórva kínáljuk.