Kakaós csiga - teljes kiõrlésû blundel tésztából
sponsored links
Régóta érlelõdött bennem a dolog, mármint hogy blundeles kakaós csigát süssek. Valahogy mindig lusta voltam hozzá. De hála a mai esõs napnak, megint eszembe jutott. És most nem volt mese, már neki is láttam blundelt gyúrni. Persze a fehér lisztem elfogyott (miért is ne...), teljes kiõrlésûvel pótoltam. Csak azt sajnálom, hogy egy adagot hajtottam (nem mintha tudtam volna többet, fehér liszt híján). Szuper lett! Az eddigi legjobb csigám, pedig azért sütöttem már párat! ;)
A hajtogatástól, pihentetéstõl ne féljetek! Nem olyan hosszadalmas és bonyolult, mint amilyennek elsõ olvasatra tûnik. Én pl. imádok tésztát hajtogatni. Nem tudom miért, de tényleg szeretem csinálni, és ez a pár mozdulat csodát mûvel a tésztával. :)
Képi segítség a hajtogatáshoz.
Kakaós csiga - teljes kiõrlésû blundel tésztából
~600 g teljes kiõrlésû blundelhez:
Vajas rész:
135 g vaj, 25 g fehérliszt
Elõtészta:
75 g fehérliszt, 150 teljes kiõrlésû liszt, 125 ml langyos tej, 15 g vaj, 25 g ...