Kakaós csiga sokadszor, de most hûtõben kelt és kora reggel sült ?
sponsored links
Tudom sokszor hoztam már kakaós vagy ilyen olyan csigát, de ez megint egy kicsit más, méghozzá azért mert az este legyúrt tésztát folpack-kal letakarva betettem a hûtõbe és hagytam reggelig kelni. Így reggel a gyors összeállítás után frissen süthettem a ropogós kakaós csigákat. Ma ezt reggeliztük! :)
Hozzávalók:
- 500 g liszt
- 3 dl tej
- fél csomag (25 g) élesztõ
- 3 tojássárgája
- 3 csapott evõkanál kristálycukor
- 3 evõkanál olvasztott vaj
Kakaós töltelék:
- 6 evõkanál porcukor
- 3 evõkanál kakaópor
- olvasztott vaj, a kakaós töltelék alá kenni
Elkészítés:
- Egyik este a lisztet a dagasztótálba tesszük és egy kis mélyedést igazítunk a lisztbe, ide szórjuk a cukrot, rámorzsoljuk az élesztõt, felöntjük langyos tejjel és hagyjuk 10 percig felfutni.
- Ha az élesztõ felhabzott, hozzátesszük a többi hozzávalót és tésztát dagasztunk.
- Itt jön a csavar, mert egy nagy tálba tesszük a tésztacipónkat és folpack-kal letakarva éjszakára a hûtõbe tesszük.
- Másnap reggel enyhén lisztezett felületen átgyúrjuk, kettévesszük és félcenti vastagságúra nyújtjuk.
- Megkenjük olvasztott vajjal, és megszórjuk a kakaó-porcukor keverékével.
- Feltekerjük és 2 cm-es szeleteket vágunk, majd a sütõpapiros tepsire fektetjük õket egymástól kb. 1 cm távolságra.
- Letakarva fél órát még kelesztjük, megkenjük az egyik megmaradt tojásfehérjével majd megsütjük.
- Tálaláskor megszórhatjuk porcukorral.
Jó étvágyat!