Kakaós csiga laktózmentesen

2012-03-11

sponsored links


A saját készítésû receptkönyvemben külön fül van az "Édes csigák"-nak, mert nagyon szeretem minden formájában (diós, kókuszos, mákos, almás, túrós, vaníliás, kakaós, csokis, soroljam még?). Most nem magunknak készítettem, hanem Farkasapa bulira vitte (jobb is, mert még ki tudja mire vetemedtem volna), de az illata otthon maradt. Nekem amúgy se szabadna ennem ilyesmit, így legalább illatával jóllakhattam (na jó, egyet a szélérõl megettem, hogy tudjam, finom-e). A tésztájának a receptje Keleti Andrea könyvébõl származik, ott karamelles csiga néven fut, és egyszer már elkészítettem itt a blogon is. Könnyû tészta, nagyon jó vele dolgozni és nem szárad ki sütés után sem. Az egyetlen bökkenõ az volt, hogy laktózmentesen volt szabad csak elkészítenem ami ugye azt jelenti, se margarin (persze Ligát használhattam volna, de sehol nem lehet kapni), se tej (azzal kellett volna megöntözni) nem jön szóba. Végül ez lett:

Hozzávalók:
30 dkg liszt
2 dcl víz
6 tk cukor
fél tasak száraz élesztõ
pici só
2 tojás sárgája

Töltelék: 
egy evk olaj
2 evk holland kakaópor ...

Folytats a blogon ... farkaselet.blogspot.com/2012/03/kakao...

sponsored links

Keres?s