Kakaós csiga gluténmentesen
sponsored links
Õszintén szólva ez a süti paleosan nagyon drága. Nem hagyott nyugton a kihívás, hogy a sütését megpróbáljam. Mandulalisztet használtam, mely gesztenye liszttel is helyettesíthetõ! Kiváló minõségû NaturCookta termékekkel dolgoztam.
A tésztához:
- 0,5 kg mandulaliszt
- 20 dkg nyílgyökér-, vagy csökkentett szénhidrát tartalmú tápióka keményítõ
- 20 dkg tisztított vaj, vagy fehér hidegen sajtolt sertés zsír
- Csipetnyi só, evõkanálnyi stevia – mindkettõ a tésztába
- 3 db M-es tojás
- Víz
- Kevés kókuszliszt a munkalapra (A kókuszliszten nagyon jól lehet dolgozni a nedvszívó képessége miatt!); dolgozhatsz a nyújtáskor fólián is!
- 1 db tojás a tészta kenéséhez
A krémhez:
- 4 dl kókuszolaj
- 3 evõkanál kakaópor
- 5 evõkanál eritrit (lehet emelni ezt az adagot, mert az édesítõ értéke az eritritnek alacsony!)
- Ízlés szerint vanília eszencia vagy por
A tálaláshoz:
- Porxukor
Elkészítés:
- Gyúrd össze a tészta hozzávalóit, és oszd 4 részre, mert ez a tészta nagy mennyiség lesz; tedd be fél órára pihenni a hûtõbe
- 4 külön vékony lapot nyújts ki
- A kókuszolajhoz – olvasztott állapotban – keverd hozzá a kakaóport, az eritritet, és egy kicsit várj, amíg dermedni kezd, hogy könnyebben kenhetõ legyen
- Kend meg a kinyújtott tésztát a kakaós krémmel és óvatosan-ügyesen tekerd fel a tésztát – törékeny a tészta, tehát tényleg oda kell figyelni – Segíts rá késsel a tészta deszkáról való felemeléséhez
- A tekercset kend meg 1 db felvert tojással, tedd legalább 20 percre hûtõbe, hogy utána könnyebben vágható legyen
- Vágj sréhen a tekercsekbõl kb. 1 cm átmérõjû csigákat
- Tedd sütõlapra, és ismét kend meg a tojással
- Elõmelegített sütõben közepes lángon süsd kb. 35-40 percig a süteményt
- Vedd ki a már elkészült kakaós csigákat, és amikor már kihûlt, akkor szórd meg porxukorral