Kakaós csiga
sponsored links
Finom puha csigák, a recept megtalálható a Kifõztük magazinban is.
Az újság ingyen letölthetõ a weboldalról!
Hozzávalók 16 csigához
a tésztához:
- 50 dkg liszt
- 5 dkg porcukor
- 3 evõkanál burgonyapehely
- 1 tojás
- 3,5 dl langyos tej
- 2,5 dkg friss élesztõ
- 1 dl olaj
a töltelékhez:
- 10 dkg porcukor
- 3 púpozott evõkanál kakaópor
- olaj
a locsoláshoz:
- 1,5 dl tej
- 1 evõkanál vaj
Lágyabb kelt tésztát készítünk a hozzávalókból, letakarva hagyjuk duplájára kelni.
A töltelékhez összekeverjük a cukrot a kakaóporral. A megkelt tésztát lisztezett deszkán 70 x 30 cm-es téglalapra nyújtjuk, bõven megkenjük olajjal és rászitáljuk a cukros kakaót.
A hosszabb oldalán kezdve feltekerjük, 16 részre vágjuk. Sütõpapíros tepsibe tesszük a csigákat, letakarva kelesztjük kb. 30 percig. A kelesztés félidejében bekapcsoljuk a sütõt 190 fokra légkeveréssel. A megkelt csigákat 15 percig sütjük, ezalatt felforrósítjuk a tejet a vajjal.
Kivesszük a tepsit a sütõbõl és a tejet egy evõkanállal a csigákra locsoljuk. Visszatesszük még 5 percre sülni õket, majd a tepsin hagyjuk kihûlni a csigákat.