Kakaós csiga

2014-04-15

sponsored links

Jaaaj, miért kellett nekem megnézni a Nõk Lapjában a recepteket, miért, miért? Na jó, mondjuk azért, mert mindig megnézem. És persze azonnal beleszerettem abba az ínycsiklandozó fényképbe, amelyen néhány gyönyörû kakaós tekercs szerepelt. Csokoholista és csigafüggõ vagyok, esélyem sem volt arra, hogy ne csábuljak el, és az elsõ adandó alkalommal ne süssem meg a finomságokat. Semmi különös nincs benne, mégis abbahagyhatatlanul finom! Legközelebb teljes kiõrlésû lisztbõl készítem el, hogy ne legyen lelkiismeret furdalásom...

Kakaós csiga
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 1 dl tej
- 1 dl natúr joghurt
- 1 dl langyos víz
- 2 dkg élesztõ
- csipet só
- 3 ek porcukor
- 8 dkg + 3 dkg vaj olvasztva
- 4 púpozott ek kakaópor
Elkészítés:
A tejet meglangyosítjuk a mikróban hozzákeverünk 1 tk cukrot, belemorzsoljuk az élesztõt, felfuttatjuk.
Egy nagy tálba tesszük a lisztet, a csipet sót, a porcukrot, az élesztõs tejet, a joghurtot és 8 dkg olvasztott vajat. Adjuk hozzá a vizet, és gyúrjunk belõle tésztát. Tiszta konyharuha, meleg hely, 1,5 óra kelesztés.
A megkelt tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk, megkenjük a 3 dkg olvasztott vajjal, megszórjuk a kakaóporral, és bejgliszerûen feltekerjük, majd felszeleteljük.  Sütõpapírral borított tepsibe sorakoztatjuk a csigákat, ismét tiszta konyharuhát kerítünk, újabb fél óra kelesztés. A tetejüket megkenjük felvert tojással, majd 180 fokra elõmelegített sütõben kb. 20 perc alatt készre sütjük a csigákat. Egy pohár tejjel/kakaóval mennyei reggeli/vacsora!

Jó étvágyat!


Folytats a blogon ... gasztrobarath.blogspot.com/2014/04/ka...

sponsored links

Keres?s