Kakaós csiga

2014-02-05

sponsored links

Egy örök  és régi klasszikus.Anyukám nem készített anno viszont a nagynéném igen. Az elsõ kóstolás óta nagy kedvenc.


                         
                           

Hozzávalók:
-50 dkg liszt
-2,5 dkg élesztõ
-6 dkg cukor
-2 tojássárgája
-pici só
-kb. 3 dl tej
-6 dkg olvasztott vaj

Töltelék:
-5 dkg olvasztott vaj
-porcukor
-kakaó



A vaj kivételével,a többi hozzávalóból megdagasztom a tésztát. 5-10 perc után hozzzáadom az olvasztott vajat és azt is beledolgozom.Szép fényes,hólyagos kalácstésztám lesz.
Kelesztõtálban hagyom a duplájára kelni.
Amikor megkelt  3-4 mm vékony téglalappá nyújtom és megkenem az olvasztott vajjal.
Szitán keresztül megszórom kakaóval,majd porcukorral.A kakaót nem sajnálom,mert jó csokisan szeretjük.A cukor pedig ízlés dolga.
Ezután feltekerem,a tekercset kb 2 cm-es szeletekre vágom és tepsire sorakoztatom.
30 percet pihentetem ,majd elõmelegített 180C-os sütõben 18-20 percet sütöm.

   





                   Amikor kész forró vaníliás tejjel meg lehet picit locsolgatni akkor puha szaftos marad.Ha nem akkor a szélén ropogós belül puha lesz.Mi ígyis-úgyis szeretjük :)

                                 

Folytats a blogon ... napfenyesfuszer.blogspot.com/2014/02/...

sponsored links

Keres?s