Kakaós csavart csiga
sponsored links
Annyira finom, nem lehet ellenállni neki!!! Attól félek, éjszaka is errõl fogom álmodni, hogy mikor készítsem legközelebb...? :) A puha kelt tészta között ez a kakaós krém valami mennyei, arról nem is beszélve, hogy az alján kifolyó kakaós réteg sütés közben enyhén karamellizálódik, és ez valami brutál finom. :)) Na jó, nem dobálom itt Nektek a nagy szavakat, egyszerûen csak annyit írok, hogy ezt muszáj elkészítenetek, ha még nem próbáltátok eddig!
Néhány éve B.csek Barátnõm küldött egy vajas-fokhagymás csavart briós receptet, ami azóta is a családom kedvence, ezért másfél évvel ezelõtt - amikor elindítottam a blogot - az elsõk között tettem fel ide. Annak a mintájára készítettem ezt a kakaós csavart csigát, csak az alap édes kelt tészta receptemmel. Láttam, hogy sokan készítik mogyorókrémmel is mostanában - de nálunk ritkán van itthon nutella, mert nem nagyon esszük, ezért én kikevertem egy kakaós krémet, amit mindenképpen ajánlok Nektek is, mert nagyon-nagyon finom!! Meg merem kockáztatni, hogy ezzel a kakaós krémmel még finomabb, mint a nutellával. De mivel a Barátnõm nutella függõ... Jó, jó B.csek, Te készítsd nyugodtan azzal! :))
Hozzávalók a tésztához: kb. 10-12 db-hoz
- 3 dl langyos tej
- 10 dkg puha vaj (vagy margarin)
- 2 evõkanál kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor ...