Kakaós-ananászos sütemény

2011-09-15

sponsored links


Hozzávalók: a lapokhoz: 2 egész tojás, 4 ek  cukor, fél dl olaj, 1 dl tej, 1 citrom héja, 1 kiskanál szalalkáli, 1 kiskanál citromlé, 50 dkg liszt. A krémhez: 6 dl tej, 25 dkg cukor, 4 ek liszt, 2 tojás, 20 dkg vaj, fél citrom leve, 10 dkg durvára vágott dióbél, 1 ananászkompót, 3 ek kakaó,  színes cukorkák a diszitéshez.
Elkészítjük a  lapokat: a tojásokat összekeverjük a cukorral, hozzáadjuk apránként az olajat és a tejet, amivel elkeverjük, aztán a citrom héját, a citromlével oltott szalalkálit, végül pedig a lisztet, amivel közepesen kemény tésztát gyúrunk. Jól összeállítjuk a tésztát, majd elosszuk 5 egyenlõ részre és mindegyik részbõl, lisztezett deszkán vékony lapot nyújtunk. A lapokat tepsi hátán, elõmelegített sütõben kb. 15 perc alatt készre sütjük. 
Krém: ...

Folytats a blogon ... konyhatundermese-galedith.blogspot.co...

sponsored links

Keres?s