Kakaós amerikai palacsinta karamellöntettel.
sponsored links
Egyszer már bevallottam vonzódásomat a mindenféle termékcsomagolásokon található receptek iránt -nem mellesleg életem legszebb-legjobb kenyerét egy francia élesztõ csomagolásáról sütöttem és nem kellett hozzá semmi extra, csak nagyon sok idõ és türelem, amibõl hétköznap mindig súlyos hiány van.
Az amerikai palacsinta pont az idõhiány szülötte, ma már senkinek sem idegen, igazi kényelmes találmány; nem szakad, nem ragad, gyorsan készül, sokkal laktatóbb mint a magyar (vagy francia) társai. Ezt a receptet a sokszor készített túrós/ricottás amerikai palacsinta mellé egy kakaó csomagolásán lévõ nagyon meggyõzõ kép miatt gondoltam bevezetni, egy próbát megér alapon. Nekem a Van Houten kakaó a kakaók kakaója, itthon sajnos csak menõ gourmet üzletekben látni, vagy webshopban lehet rendelni, eléggé horror árakon, így amikor decemberben egy sima Auchanban (na és persze nem itthon :( ) rácsodálkoztam az itthoni ár harmadáért árult dobozokra, egybõl feltankoltam, növelve ezzel a nem kicsi túlsúlyt a bõröndömben. Kitartott a karácsonyi sütés-fõzésben, azóta is jutott még mindenbe, na és persze a kakaóivó csapat is rájött, hogy mi a jó... A dobozon két recept van, és ez a palacsinta recept pont olyan tökéletes, mint a dobozban lévõ kakaó. A szósszal ajánlom elkészíteni, úgy kerek az egész, a karamellbe pedig kell az a pici só, csak az ízt emeli ki, de aki szereti a sós karamellt, az tehet bele kicsit, ennyi cukorhoz olyan alig fél kávéskanálnyit és akkor nagyon trendi is lesz rögtön.
Hozzávalók: (30-35 palacsintához, mérettõl függõen) ...