Kakaó ital és csokistej

2011-12-04

sponsored links


A kakaó egészségvédõ hatásáról sokat olvashatunk , ráadásul megbízható oldalakon, ami számomra nagyon fontos. A valódi csokoládé kakaótartalma pedig igen magas, az étcsoki esetében ez 53 százaléknál kezdõdik. Így aztán, dacolva a tényleg finom instant porokkal, én a kakaót inkább kakaóporból vagy csokoládéból készítem.
Pici tejet, de inkább vizet felforralok, ízlés szerint jól összekeverem holland kakaóporral, cukorral és egy kis vaníliával, majd ezt a homogén elegyet beleöntöm a tejbe. Az én gyerekeim hidegen szeretik, így hideg tejbe öntöm. Ha gyümölcs vagy szõlõcukorral készítjük, még egészségesebb lesz. A gyümölcs - és szõlõcukor használata hasznos a kalóriatartalom csökkentése miatt is, de ennél azért jóval több pozitív  hatással bír a szervezetünkre, szóval, ha a pénztárcánk engedi, bátran használjuk akár a sima cukor teljes kizárása mellett is.
A csokistejhez melegítek egy kis tejet és belga csokoládé pasztillát olvasztok bele. Ezt is úgy csinálom, ahogyan a ...

Folytats a blogon ... eletunkeseteleink.blogspot.com/2011/1...

sponsored links

Keres?s