Kakaó egy kicsit másképpen
sponsored links
Legutóbbi belvárosi túránkon beszabadultunk a Rózsavölgyi Csokoládé üzletébe. Csokoládék mellett pörkölt kakaóbabot is sikerült venni. Az utolsó 10 dkg-ot sikerült magamévá tenni.
Sütemények, italok nagyszerû alapanyaga. El is döntöttem, hogy most igazi kakaót készítek a babból.
Hozzávalók 2 db 2 dl-es bögréhez:
4 dl tej
10 szem kakaóbab
csipet fahéj
2 ek. nádcukor
Egy mozsárban összetöröm a kakaóbabokat a nádcukorral és a fahéjjal együtt. Már az illata is csábító.
Majd egy edénybe öntöm és felengedem hideg tejjel.
Összekavarom a lábas tartalmát, majd forrásig melegítjük.
Ízlés dolga, hogy valaki leszûri-e a végén a kakaót vagy éppen szeretné a fogai között érezni a megmaradt kakaóbab darabkákat. Én az utóbbira szavazok. Egy keserûbb itókát kapunk az eredeti alapanyagot felhasználva, de mindenképpen különleges élményben lesz részünk!
Esti filmnézéshez tökéletes társ lehet akár egy kis tejszínhabbal megfejelve!
Gasztroblog Boldog Kuktától
Csipetnyi vidéki virtus, derûvel fûszerezve!