Kakaspörkölt rizzsel, dinsztelt káposztával

2013-11-17

sponsored links


Nagyon jó dolgom volt múlt héten két napig, hiszen igazából meg sem kellett közelítenem a konyhát. Mondjuk a konyhát igen, merthát átjártam rajta, illetve enni is oda jártam, de a tûzhely közelébe nem igazán jutottam. Iskolába és óvodába menni nem tudó lányaim miatt ugyanis Édesanyám vigyázott rájuk, és természetesen, az ennivaló miatt sem kellett fájnia a fejemnek ezidõ alatt. Sorozatban gyártotta a pityókás rántottákat, amit számomra õ készít el a legeslegjobban, és mi annyira szeretjük, hogy nemhogy megunjuk, hanem egyszerûen nem tudunk betelni vele. Az ittléte alatt még készült kakasos csorba, rakott krumpli és az alábbi kakaspörkölt, ami mellé rizst fõzött, illetve - mivel tudja, hogy vejecskéje nincs oda a hõkezelt káposztáért - kétféle káposztát is készített: dinsztelt káposztát és friss salátát. A kakas házi volt, és az õ udvarukon nõtt fel, kapirgálva. A nyáron a lányok még javában hajkurászták többi társával együtt, sõt húgom volt oly kedves :P, és megtanította õket kosárral "vadászni" rájuk. Azóta levágódott a majorság (baromfi), így kaptuk mi is ezt a jókora példányt.

Kakaspörkölt rizzsel, dinsztelt káposztával

Hozzávalók: 1 nagy (1,5-2 kg) házi kakas (háta, nyaka nélkül, az ment a levesbe), 3-4 nagy hagyma, 1-2 teáskanál pirospaprika, só, bors, 1/2 dl olaj1 ...

Folytats a blogon ... edithreceptjei.blogspot.com/2013/11/k...

sponsored links

Keres?s