Kakaspörkölt

2012-12-17

sponsored links

Nagyanyám még kora õsszel levagdosta a kiskakasokat (na jó, õ már olyan sok kárt nem tesz bennük, az unokatesóm vágta le õket), és azóta a fagyasztóban dekkoltak, várva, hogy legyen már végre valami.
Volt.
Áthívtam embereket vacsizni, és fõztem nekik kakaspörköltet.
Azt dettó pont ugyanúgy kell, mint az összes többi pörköltet (hagyma, paprika, hús, só, víz, párol, vizet pótol, párol, vizet pótol, mikor már puha, akkor nem pótol tovább, kész), csak ugye tovább tart, tehát a csirkehúsból készülõ ételek röpke elkészítési ideje ne tévesszen meg senkit, a "rohadt kokast" sokáig kell fõzni, nekem kb. 4 óra alatt készült el. Amikor már puha volt, és jó sok víz elfõtt róla, akkor felöntöttem kb. fél üveg vörösborral (olyan 2-3 dl volt talán), és még fõztem addig, míg újra szépen besûrûsödött a leve.

Köretként nem is próbálkoztam volna rizzsel, krumplival, szarvacskatésztával, mert úgy gagyi :-D
Eredetileg juhtúrós sztrapacskát forgattam a fejemben, aztán ez érdeklõdés hiányában elmaradt (értsd: fene se akart krumplit reszelni), sima mezei nokedli volt hozzá. Meg savanyú uborka.
Meg zajos siker.



Folytats a blogon ... valsagkonyha.blogspot.com/2012/12/kak...

sponsored links

Keres?s