Kakas kocsonya

2014-01-26

sponsored links


Most egy olyan receptet hozok nektek, amit mi is most próbáltunk ki életünkben elõször anyummal. Már sokszor hallottuk, olvastuk, hogy nem csak disznóhúsból lehet készíteni kocsonyát, hanem egy kis csalafintasággal szárnyashúsból is. Volt egy tavalyi kakasunk, így annak a csontos részébõl fõztük ezt a finomságot, ami mindenkinek tetszett a családban. Sõt, csak ajánlani tudom azoknak, akik jobban szeretnék kihagyni a zsírosabb húsokat az étkezésükbõl. A disznóhúsból készült kocsonyától abban különbözik, ahogy már írtam az elõbb, hogy kevésbé zsíros, a szárnyashústól és a zöldségtõl pedig picivel édesebb annál, az íze picit a húsleveséhez hasonló. A disznóbõr azért kell bele, hogy megkössön, és ne kelljen zselatint használni.

Hozzávalók:  2 kg kakashús ( a kakas csontos részei: szárnyak, lábak, nyak, hátgerinc, a far, a zúza, de aki jobban szereti a több húst, akár a combokat is beleteheti), 80 dkg disznóbõr, 1 nagy sárgarépa, 1 nagy petrezselyemgyökér, 1 hagyma, 1 fej ...

Folytats a blogon ... makacskakonyhaja.blogspot.com/2014/01...

sponsored links

Keres?s