Kaka?s csiga
sponsored links
Hozz?val?k a
t?szt?hoz:
50 dkg liszt
(25+25 dkg b?za- illetve keny?rliszt vegyesen), 5 dkg cukor, 1 toj?s, 1
te?skan?l s?, 1,5 dl tej, 1,5 dl langyos v?z, 1 tasak sz?r?tott vagy egy di?
nagys?g? friss ?leszt?;
tov?bb?: 20 dkg vaj a ken?shez, 3 ev?kan?l cukrozatlan
kaka?, 5 dkg porcukor, 2 tasak van?li?s cukor, 7 dkg vaj.
Elk?sz?t?se:
A
vajat h?t?szekr?nybe tessz?k. A t?szt?hoz a friss ?leszt?t felfuttatjuk kev?s
cukros tejben. A t?szta hozz?val?it j?l meggy?rjuk, letakarva 1 ?r?n ?t
kelesztj?k. Lisztezett deszk?ra bor?tjuk, ?s v?konyra kiny?jtjuk. Az el?h?t?tt
vaj 2/3-?t a nagy lyuk? reszel?n a t?szt?ra reszelj?k, majd h?rom egyenl? r?szre
bejel?lj?k. A bal oldali t?sztar?szt r?hajtjuk a k?z?ps? r?szre, majd a jobb
oldali r?szt r?hajtjuk a kett?s t?sztar?tegre, r?reszelj?k a marad?k vajat, a
t?szt?t ?jra f?lbe hajtjuk. Meglisztezz?k az asztalt ?s a t?szta fel?let?t,
majd a t?szt?t elford?tjuk, ?s ?jra kiny?jtjuk. A 7 dkg vajat megolvasztjuk, a
kiny?jtott t?szt?ra kenj?k, megsz?rjuk a k?tf?le cukorral elvegy?tett kaka?val,
a bejglihez hasonl?an felcsavarjuk, majd ujjnyi vastagra szeletelj?k.
S?t?pap?rral b?lelt tepsibe rakosgatjuk, j? t?vol, hogy keleszt?skor ne
ragadjanak ?ssze. Letakarva durv?n 1 ?r?ig pihentetj?k, majd lekenj?k
olvasztott vajjal. El?meleg?tett kb. 200 fokos s?t?ben kb. 5 percig majd
tov?bbi 180 fokon 20 perc alatt megs?tj?k.