Kagylós spagetti

2017-06-14

sponsored links

Majdnem azt a nevet adtam ennek a bejegyzésnek, hogy Spaghetti alla vongole...de aztán rájöttem, nem lenne szabályos ezzel a névvel illetni, hiszen nem is olyan kagylókkal készült, sõt a héja sincs meg ezeknek a kis tengeri mütyüröknek. Így aztán maradt ez a neve, ami helytálló.

Hozzávalók 2 fõre: fél csomag spagetti tészta, fél csomag tengeri kagyló héja nélkül, 2-3 szardella, 2-3 szelet napon szárított paradicsom, 3 gerezd fokhagyma, 2 pici chili paprika ( tényleg picik, olyan köröm méretûek voltak) 1 dl száraz fehér bor, némi olívaolaj, só, petrezselyemzöld. A tálaláshoz reszelt parmezánsajt.
Elkészítése: a tésztát lobogó sós vízben kifõzzük, ki ahogy szereti. Én nem ragaszkodom az "al dente" azaz a harapható verzióhoz. Miközben a tészta vize forr, illetve fõ a tészta elkészítjük a kagylókat is. Összevágjuk a fokhagymát apróra, a chili paprikákat is, és a szárított paradicsomot is feldaraboljuk. Ha fagyasztott a kagyló, ne olvasszuk ki, mehet majd így bele az edénybe. Olívaolajat hevítünk, bele a szardellákat és addig kevergetjük, amíg fel nem oldódnak az olajban. Tegyük bele egyszerre a fokhagymát, a szárított paradicsomot és a chilit is. Kevergessük, majd öntsük bele a kagylókat. Öntsük fel a fehér borral és pár percig forraljuk. Közben a tésztánk megfõtt, merjük át a kagylókra, forgassuk jól meg. Ha szükséges merjünk rá a fõzõvízbõl is pár kanállal még. Szórjuk meg frissen vágott petrezselyemmel ás tálaljunk. A tányéron szórjuk meg bõven reszelt parmezánnal.

Folytats a blogon ... csibekonyha.blogspot.com/2017/06/kagy...

sponsored links

Keres?s