Kagyló saláta
sponsored links
A kagylót leszámítva, mindent a kiskertembõl szereztem be a vacsorához. Annyira szeretem, amikor majdnem minden kéznél van :)
Hozzávalók 2 személyre:
- 2 összmarék spenótlevél
- 1 marék zöldsaláta (tetszés szerint)
- 2 zöldhagyma
- 2 kisebb retek
- néhány szál kapor
- 2-3 evõkanál csiliolaj
- néhány csepp citromlé
- só, frissen õrölt színes bors
Elkészítése:
- A zöldségeket folyóvíz alatt alaposan megmossuk, majd szûrõbe téve hagyjuk lecsöpögni.
- A retket vékony karikára vágjuk, a zöldhagymát pedig ferdén szeleteljük.
- Lecsöpögtetjük a kagyló levét.
- Egy tányérra szépen elrendezzük a spenótleveleket, meg a salátát. Kirakjuk retekkel, hagymával, illetve kagylóval. Megszórjuk kaporral, sóval, borssal, és csiliolajjal, citromlével meglocsoljuk.
Megj: Vacsorára kiváló választás, mert rendkívül alacsony kalóriatartalmú. Fehérjében gazdag étel.