Kafesz Frapé

2012-08-02

sponsored links


Ebben a nagy nyári kánikulában el sem tudok képzelni jobb hûsítõ italt, mint a görög jeges kávé, a frapé. Görögországban, szinte minden helyen tökéletesen ízletesre készítik el, itthon viszont szinte sehol. Szerencsére mégis abban a helyzetben vagyok, hogy naponta ihatok idehaza -annyit, amennyit akarok, mivel a férjem remekül készíti. Elõször egy 3-5 eurós, boltban vásárolható kötyübe ruháztunk be, aztán még egybe és még egybe (vezetékes illetve elemes), majd vettünk kint egy nagyobb teljesítményû habosítót a korábbiakat meg elajándékoztuk a gyakran látogatott rokonságnak, így ha odamegyünk ott is ihatunk hûsítõ frapét!
A klasszikus alap változat jeges vízbõl készül, de - valószínûleg nõi ráhatásra- tejjel is higítják, illetve vanília fagyit is tesznek bele.
Odakint szinte mindenki egy pohár frappéval mászkál, napszaktól függetlenül. Kapható dobozos változata is, amit kézzel kell összerázni, de az nem az igazi...még vészhelyzetre sem ajánlom!

Hozzávalók: 1 kiskanál instant kávé, 1-2 kiskanál cukor, 1/3 pohár ...

Folytats a blogon ... marmaladejegyzete.blogspot.com/2012/0...

sponsored links

Keres?s