Kacsával töltött ravioli tejszínes gombamártással
sponsored links
Ha jól emlékszem tavaly õsszel voltunk Jojónál egyszer vacsorázni. Jól kinézte magának Jamie Oliver konfitált kacsáját. Mivel konfitált, ezér konfitálódott vagy fél napig, de nem is az a lényeg most. Olyannyira jól sikerült hogy Évi azóta is emlegeti.
Én meg ahogy épp elmerengtem a minap, eszembe jutott nekem is hogy milyen jó is volt, meghogy milyen rég is ettünk kacsát.
Az õsszel felszolgált klasszik sültcomb lencsével vagy a jól bevált párolt lilakáposztával változatok szerintem kissé még koraiak, azokat inkább meghagynám télre, mikor ropog a kandallóban tûz. Márha az ember nem egy 45 m2-es panelban lakik.
Szóval most inkább valami könnyebb dolgot szerettem volna.
Locatelli fácánnal töltött raviolli-ja vágta át a gordiuszi csomót. Kicsit csûrtem, csavartam, azaz a fácán ki, kacsacomb be és már megis volt az alapötlet. Nem egy rövid mutatvány.
Kellbele ( 4 fõre, 12-16 db raviolli):
Kacsa
2 kacsacomb,
Tengeri só, vagy ha van fûszersó (rozmaring, kakukkfû, bors, stb.) ...