Kacsával töltött ravioli tejszínes gombamártással

2011-09-22

sponsored links

 

Ha jól emlékszem tavaly õsszel voltunk Jojónál egyszer vacsorázni. Jól kinézte magának Jamie Oliver konfitált kacsáját. Mivel konfitált, ezér konfitálódott vagy fél napig, de nem is az a lényeg most. Olyannyira jól sikerült hogy Évi azóta is emlegeti.
Én meg ahogy épp elmerengtem a minap, eszembe jutott nekem is hogy milyen jó is volt, meghogy milyen rég is ettünk kacsát.
Az õsszel felszolgált klasszik sültcomb lencsével vagy a jól bevált párolt lilakáposztával változatok szerintem kissé még koraiak, azokat inkább meghagynám télre, mikor ropog a kandallóban tûz. Márha az ember nem egy 45 m2-es panelban lakik.
Szóval most inkább valami könnyebb dolgot szerettem volna.
Locatelli fácánnal töltött raviolli-ja vágta át a gordiuszi csomót. Kicsit csûrtem, csavartam, azaz a fácán ki, kacsacomb be és már megis volt az alapötlet. Nem egy rövid mutatvány.
 
Kellbele ( 4 fõre, 12-16 db raviolli):
 
Kacsa
2 kacsacomb,
Tengeri só, vagy ha van fûszersó (rozmaring, kakukkfû, bors, stb.) ...

Folytats a blogon ... fast-food.blog.hu/2011/09/22/kacsaval...

sponsored links

Keres?s