Kacsás-zöldséges tészta krémesen

2018-01-15

sponsored links

Kacsából általában nincs maradék, de ha mégis, ebben az ételben a helye!

Nemrég kacsát sütöttem és valami nagy csoda folytán maradt pár comb.

Imádom és kizárt dolog volt, hogy veszendõbe menjen, így körülnéztem a hûtõben és fagyasztóban és ez lett belõle ?





Zöldséges-kacsás tészta mascarpone-vel



Hozzávalók 4-5 fõre:

30 dkg friss orecchiette tészta (szárazból 25 dkg is elég)

2 kisebb sült kacsacomb (maradék is jó, én a ropogós bõrét is felhasználtam)

25 dkg fagyasztott mexikói zöldségkeverék

20 dkg mascarpone (pl. Szarvasi)

Só, bors

1 csokor petrezselyem

1 lilahagyma

10 dkg zöldborsó

2 dkg vaj

Olívaolaj



A tésztát al dentére (nem teljesen puhára, a közepe roppanjon) fõzzük. Leszûrjük (1 pohárral felfogunk a fõzõvízbõl), hideg vízzel átöblítjük, 1 ek olívaolajjal összeforgatjuk.

A zöldségkeveréket és a borsót 5 percig elõfõzzük.

Közben egy lábasban a vaj és 1 ek olívaolaj keverékén megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a kacsacombról falatnyira tépkedett húst, kicsit átforrósítjuk. Mehetnek hozzá az elõfõzött zöldségek is, kicsit átpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a mascarpone-t. Kevergetjük, míg felolvad, a fõzõvízzel hígítjuk, az átlagosnál egy kicsit hígabb szószt kell, hogy kapjunk. Beleszórjuk a kész tésztát, együtt fõzzük pár percig, míg a szósz kicsit sûrûbb lesz. Beállítjuk a sóját, végül az apróra vágott petrezselyemmel is összeforgatjuk.

Azonnal fogyasztjuk.



Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!

Folytats a blogon ... atetovaltlanykonyhaja.cafeblog.hu/201...

sponsored links

Keres?s