Kacsás-zöldséges tészta krémesen
sponsored links
Kacsából általában nincs maradék, de ha mégis, ebben az ételben a helye!
Nemrég kacsát sütöttem és valami nagy csoda folytán maradt pár comb.
Imádom és kizárt dolog volt, hogy veszendõbe menjen, így körülnéztem a hûtõben és fagyasztóban és ez lett belõle
Zöldséges-kacsás tészta mascarpone-vel
Hozzávalók 4-5 fõre:
30 dkg friss orecchiette tészta (szárazból 25 dkg is elég)
2 kisebb sült kacsacomb (maradék is jó, én a ropogós bõrét is felhasználtam)
25 dkg fagyasztott mexikói zöldségkeverék
20 dkg mascarpone (pl. Szarvasi)
Só, bors
1 csokor petrezselyem
1 lilahagyma
10 dkg zöldborsó
2 dkg vaj
Olívaolaj
A tésztát al dentére (nem teljesen puhára, a közepe roppanjon) fõzzük. Leszûrjük (1 pohárral felfogunk a fõzõvízbõl), hideg vízzel átöblítjük, 1 ek olívaolajjal összeforgatjuk.
A zöldségkeveréket és a borsót 5 percig elõfõzzük.
Közben egy lábasban a vaj és 1 ek olívaolaj keverékén megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a kacsacombról falatnyira tépkedett húst, kicsit átforrósítjuk. Mehetnek hozzá az elõfõzött zöldségek is, kicsit átpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a mascarpone-t. Kevergetjük, míg felolvad, a fõzõvízzel hígítjuk, az átlagosnál egy kicsit hígabb szószt kell, hogy kapjunk. Beleszórjuk a kész tésztát, együtt fõzzük pár percig, míg a szósz kicsit sûrûbb lesz. Beállítjuk a sóját, végül az apróra vágott petrezselyemmel is összeforgatjuk.
Azonnal fogyasztjuk.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!
Nemrég kacsát sütöttem és valami nagy csoda folytán maradt pár comb.
Imádom és kizárt dolog volt, hogy veszendõbe menjen, így körülnéztem a hûtõben és fagyasztóban és ez lett belõle
Zöldséges-kacsás tészta mascarpone-vel
Hozzávalók 4-5 fõre:
30 dkg friss orecchiette tészta (szárazból 25 dkg is elég)
2 kisebb sült kacsacomb (maradék is jó, én a ropogós bõrét is felhasználtam)
25 dkg fagyasztott mexikói zöldségkeverék
20 dkg mascarpone (pl. Szarvasi)
Só, bors
1 csokor petrezselyem
1 lilahagyma
10 dkg zöldborsó
2 dkg vaj
Olívaolaj
A tésztát al dentére (nem teljesen puhára, a közepe roppanjon) fõzzük. Leszûrjük (1 pohárral felfogunk a fõzõvízbõl), hideg vízzel átöblítjük, 1 ek olívaolajjal összeforgatjuk.
A zöldségkeveréket és a borsót 5 percig elõfõzzük.
Közben egy lábasban a vaj és 1 ek olívaolaj keverékén megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a kacsacombról falatnyira tépkedett húst, kicsit átforrósítjuk. Mehetnek hozzá az elõfõzött zöldségek is, kicsit átpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a mascarpone-t. Kevergetjük, míg felolvad, a fõzõvízzel hígítjuk, az átlagosnál egy kicsit hígabb szószt kell, hogy kapjunk. Beleszórjuk a kész tésztát, együtt fõzzük pár percig, míg a szósz kicsit sûrûbb lesz. Beállítjuk a sóját, végül az apróra vágott petrezselyemmel is összeforgatjuk.
Azonnal fogyasztjuk.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!