Kacsás kása
sponsored links
Mert ha van ludaskása, akkor lehet kacsás kása is :).
A hét végére vettem egy kiló kacsanyakat, hogy levest fõzzek belõle. Aztán átgondoltam, végül a csirke mellek csontjából fõztem levest, így a kacsanyak megmaradt mára. Úgy emlékszem, valami pörköltszerûség már készült kacsanyakból, így most a rizses változatát próbáltam ki, és mondhatom nem csalódtunk, mert az egész család megnyalta utána mind a tíz ujját - és nemcsak átvitt értelemben, de szó szerint is, olyan finom volt. Hogy a fõzési idõt megrövidítsem, Zepter gyorsfõzõ fedõvel elõfõztem a kacsanyakakat az alábbiak szerint.
Elõször a lehártyázás-lezsírozás után egy nagy kés, és egy klopfoló segítségével elvágtam a kacsanyakakat, mindegyiket háromba - így 27 db csontos húsom lett.
Utána kevés olajon megdinszteltem egy fej apróra vágott hagymát, csak úgy, mint pörkölt alá. Aztán ráraktam a kacsanyakat, és addig sütöttem gyors tûznél, míg mindenütt kifehéredett. Ekkor sóztam, borsoztam (1 fehér kanál só és jó sok bors), majd 3 dl forró vizet öntöttem alá.
Az edényt lezártam a gyorsfõzõ fedõvel, és szokásos jelzések ...