Kacsazsíros, -tepertõs pogácsa
sponsored links
Az ilyen szürke, hideg, nyirkos õszi idõben nincs is jobb dolog, mint frissen sült pogácsával kényeztetni a családot - és beillatosítani vele az egész lakást :-)
A tepertõt igazán megéri otthon elkészíteni hozzá. Vegyünk egy kg bõrös hájat, alaposan tisztítsuk meg a tollmaradékoktól, tokoktól, majd vágjuk kis falatokra. Tegyük lábasba, fedjük le, és takaréklángon hagyjuk, hogy szép lassan kiolvadjon a zsír. Nem kell mellette állni, nem kell kevergetni. Ha a forró zsírban a hájdarabok ropogós pirosra sültek, el is készült. A tepertõt szûrõkanállal kiemeljük, lecsepegtetjük, a zsírt tárolóedénybe szûrjük.
1 kg hájból kb. 20-25 dkg friss tepertõ és kb. 7 dl zsír lesz!
Kacsazsíros, -tepertõs pogácsa
Hozzávalók 2 gáztepsinyi adaghoz:
- 3 dl tej
- 8-10 dkg kacsazsír ...