Kacsazsíros, -tepertõs pogácsa

2012-11-22

sponsored links



Az ilyen szürke, hideg, nyirkos õszi idõben nincs is jobb dolog, mint frissen sült pogácsával kényeztetni a családot - és beillatosítani vele az egész lakást :-)

A tepertõt igazán megéri otthon elkészíteni hozzá. Vegyünk egy kg bõrös hájat, alaposan tisztítsuk meg a tollmaradékoktól, tokoktól, majd vágjuk kis falatokra. Tegyük lábasba, fedjük le, és takaréklángon hagyjuk, hogy szép lassan kiolvadjon a zsír. Nem kell mellette állni, nem kell kevergetni. Ha a forró zsírban a hájdarabok ropogós pirosra sültek, el is készült. A tepertõt szûrõkanállal kiemeljük, lecsepegtetjük, a zsírt tárolóedénybe szûrjük.

1 kg hájból kb. 20-25 dkg friss tepertõ és kb. 7 dl zsír lesz!

A pogácsa pedig foszlós, leveles, ízes. Abbahagyhatatlan.

Kacsazsíros, -tepertõs pogácsa

Hozzávalók 2 gáztepsinyi adaghoz:
  • 3 dl tej
  • 8-10 dkg kacsazsír ...

Folytats a blogon ... thechefviki.blogspot.com/2012/11/kacs...

sponsored links

Keres?s