Kacsazsíros-pirított hagymás tészta
sponsored links
Túl a bevallásokon kicsit több idõ jut a konyhára. Tényleg csak egy kicsit, mert a többi teendõ változatlan, az órákra is készülni kell, és Apuval is rendületlenül megyünk-jövünk. De volt egy szabad délutánom múlt szombaton (ki tudja, mióta elõször), és Makkával egy mini gbt-re is sort kerítettünk. (gbt = gasztroblogger találkozó). Persze nevezhetjük egyszerûen baráti beszélgetésnek.
Kaptam tõle saját termésû chilit és fûszernövényt, továbbá egy üveg ízes-illatos fügét konyakos-fûszeres szirupban. Erre különösen kíváncsi voltam, hogy mennyire õrzi az üveg a friss gyümölcs ízét és milyen az összhatás. Nos, alapos minõség-ellenõrzés után mindenkinek csak ajánlani tudom, addig is míg kihúzzuk a következõ fügeérésig, kényeztesse magát ki-ki ezzel a finomsággal. Nem desszert, ropogósra sült húsok mellé ízletes csemege.
Makka megadta a végsõ lökést a csíráztatáshoz is, az általam is kedvelt minimalusta stílus gyõzedelmeskedett ezen a területen is: az elsõ adag retekcsírát hamarosan ehetjük...