Kacsazsírban sült fokhagymás csirkecombok
sponsored links
Kaptam egy kis frissen sült kacsazsírt és egy részét felhasználtam csirkecomb sütésekor. Jobban szeretem, mint az olajat, mert valahogy egész más az íze az elkészült ételnek. Kívül ropogós, belül puha, szaftos. A fokhagyma pedig nagy szerelem, nagyon szeretjük. Illik hozzá akár párolt rizs, vagy krumplipüré, esetleg friss saláta. A savanyú uborka pedig elmaradhatatlan kísérõje.
Egyszerû étel, nem szükséges sok idõt eltölteni vele a konyhában.
Egyszerû étel, nem szükséges sok idõt eltölteni vele a konyhában.
Hozzávalók 2 fõre:
*2 egész csirkecomb
*2 púpos ek kacsazsír
*1 kk só
*0,5 kk õrölt bors
A combokat alaposan megtisztítjuk és lecsöpögtetjük.
A fokhagymát áttörjük és bedörzsöljük vele a húsokat.
Meghintjük sóval, borssal.
Egy kisebb jénait kikenünk 2 ek kacsazsírral és belefektetjük a combokat.
Pár órát lefedve hagyjuk, hogy a fûszerek jól átjárják a husikat.
A sütõt elõmelegítjük.
A combokat kicsit lekenjük a kacsazsírral és közéjük öntünk kb. 0,7 dl vizet.
Alufóliával lefedve 200 fokon alul-felülsütéssel 1 órát puhítjuk.
Ezután (ha már kellõképpen megpuhultak) a fóliát eltávolítva további 30 percet pirítjuk. Ezalatt párszor meglocsoljuk a szaftjával, hogy ne száradjon ki nagyon a husi.