Kacsatepertõ
sponsored links
Kacsatepertõ
Szeretem a tepertõt, a zsírja fõzéshez kiváló. De, kenyérre kenve hagymával, paprikával, paradicsommal kiváló vacsora. Lehet persze cifrázni tepertõkrémmel, vagy kacsamájjal. Így akár egy fejedelmi vacsoránk is lehet.
Hozzávalók:
- 1 kg bõr nélküli kacsaháj
- víz
- só
- fokhagyma
- tej
Elkészítés:
A hájat tisztítás, mosás után felkockázom, s beleteszem egy lábasba, öntök rá egy kevés vizet és tejet, s lassú tûzön, idõnkénti keverés mellett, elkezdem a zsírt kiolvasztani. Egy idõ után a zsír nagyját lemerem róla, s tovább sütöm, idõnként megkavarom, hogy le ne égjen. Amikor már majdnem aranysárgára barnult, dobok rá fokhagymát, s szórok rá sót.