Kacsasült nagymamám köretével

2012-10-27

sponsored links



Nos, akkor folytassuk ott, ahol abba hagytuk. Jöjjön a kacsa többi alkatrész -e, s hozzá: imádott nagymamán -nagyon kedvelt- piros törtkrumplis, hagymás, borsos körete. Még ma is a számban érzem az ízét ennek a krumplinak, amit a nagymamám készített. Azóta is csak hasonlót sikerül fõzni. Persze ehhez hozzájárul az is, hogy annó 50-60 évvel ezelõtt még a krumpli is más volt. (na meg a föld is.)

A jól meghízott kacsát darabjaira bontva, külön-kölön más-más ételek készültek. Itt most azon részek láthatók, amelyek kifejezetten egy fém kacsasütõben pirosodtak meg ilyen szépre.
A titka, -én ma is állítom- hogy ehhez a són kivûl semmi fûszer nem adható, s így lesz belõle igazi kacsasült, na meg alatta a hájból kisült, finom kacsazsír.
A feldarabolt részeket a kacsasütõbe tesszük, de elõtte mindkét oldalán kissé megsózzuk. A háj egy részét a hús mellé rakjuk. Aláöntünk kb 1 dl vizet, s a 250 fokra elõmelegített sütõbe tolva készre sütjük. Kb 35-40 perc után megnézzük, s ha szükséges megfordítjuk a húsokat. Nekem nem kellett, így is finom ropogósra sült a bõr és a hús pedig puha maradt. 35 perc után ...

Folytats a blogon ... vikkokucko.blogspot.com/2012/10/kacsa...

sponsored links

Keres?s