Kacsasült ..aszalt gyümölcsös pároltkáposztával
sponsored links
Kacsa elkészítési módja is sokféle lehet.Én most fokhagymás sült változatot
választottam.Ezt a receptet Zsuzsikától kaptam,családi öröksége.
választottam.Ezt a receptet Zsuzsikától kaptam,családi öröksége.
Hozzávalók:
- 1 db kacsa,darabolva
- só,bors
- 4-5 kanál zsír
- 8-10 gerezd fokhagyma
- 2-3 dl száraz fehérbor
- salátalevél,szõlõszemek
- 1 kg savanyú káposzta
- 2 szelet császárszalonna kockázva
- fél maroknyi aszalt vörös áfonya
- fél maroknyi--10 szem aszalt szilva összevágva
- fél maroknyi óriás mazsola
- só,durva bors, csipet csombor
- 1 doboz fõzõtejszín
hogy elférjenek benne a húsok,bõrével lefele kerül bele. Zsírt ráteszem,fehérbort ,
fokhagymát is .Alufóliával lefedem,sütöm.Félidõnél megfordítom a húst,fólia
nélkül pirosra sütöm.
A salátalevelet tálra rendezem,erre a kacsa,szõlõszemekkel megszórom,kevés sûrû,
fokhagymás szafttal meglocsolom.
A szalonnát megpirítom olajon,majd az aszalt gyümölcsökkel rövid ideig párolom.
A kimosott savanyú káposztát hozzáadom--együtt párolom,félpohár víz hozzáadásával.
Csomborral,borssal ízesítem.Kb.félórát.
Fõzõtejszínnel összerottyantom ,készen is van.Külön tálalom.
Jó étvágyat kívánok: Mari