Kacsaszív pörkölt szalonnával, párolt zöldségekkel, répával, rozmaringos sült krumplival

2017-08-26

sponsored links

Kacsaszív pörkölt szalonnával, párolt zöldségekkel, répával, rozmaringos sült krumplival


Finom étel, szombati, vagy akár vasárnapi  ebédnek is kiváló.

Hozzávalók

  • 25 dkg kacsaszív
  • kacsazsír
  • 1 szelet füstölt szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db paprika
  • 1 db csípõs hegyes zöldpaprika
  • 2 db chili paprika
  • 2 db paradicsom
  • õrölt fekete bors
  • õrölt piros paprika
  • vörösbor
  • 4 db nagy krumpli
  • rozmaring
  • 2 db répa
  • 1 csésze répa-zöldborsó keverék 
  • 1 db paradicsom

Elkészítés:

A hagymákat apróra, a paprikákat karikára, a paradicsomot, a szalonnát kockára, a szíveket félbe vágom. A répát felszeletelem. Egy paradicsomot felszeletelek.

Egy serpenyõben a zsíron megsütöm a szalonnát, megdinsztelem a hagymát, ráteszem a szívet. Majd fehéredés után a paprikát, s paradicsomot, rövid dinsztelés után fûszerezem, öntök rá vizet, s addig fõzöm, míg megpuhul, öntök rá egy kevés vörösbort.

Közben a krumplit felteszem héjában fõni. Mikor megfõtt, megpucolom, sózom, borsozom. Egy serpenyõben rozmaringgal kacsazsíron megsütöm paradicsom kíséretében.

A répát és a zöldségkeveréket megdinsztelem.

Tálaláskor merek a tányérra pörköltet, rakok rá krumplit és zöldségeket, s egy szelet paradicsomot.






Folytats a blogon ... eshobbychef.blogspot.com/2017/08/kacs...

sponsored links

Keres?s