Kacsaszárnytõ kétféle körettel
sponsored links
A kacsaszárnytövekrõl levágjuk a bõrt és tepertõnek kisütjük. A kacsazsírt is tegyük el, mert ha másra nem, paprikás, zsíros kenyérre "felhasználható". :)
A kacsaszárnytöveket sóval, borssal, szárnyas fûszerrel fûszerezzük, hõálló edénybe tesszük és a tetejére fokhagymát karikázunk. (Zúzott fokhagymával is bedörzsölhetjük.)
Öntünk alá egy kevés vizet és sütõben megsütjük. Nálam 200 °C-on sült alufóliával lefedve kb. 75 percet, majd további 10 percig alufólia nélkül.
Köret rizs és párolt mexikói zöldségkeverék volt, de krumplipüré is illik hozzá friss salátával.
Hozzávalók:
4 kacsaszárnytõsó, bors
szárnyas fûszer ...