Kacsapecsenye
sponsored links
Leggyakrabban csirke és pulyka kerül az asztalunkra a háztáji szárnyasok közül - nagy valószínûséggel nem vagyunk ezzel egyedül. :)) Liba és kacsa csak elvétve fordul elõ, egyben sütve még annál is ritkábban, mert általában valamelyik alkatrészük kerül serpenyõbe, sütõbe. A fiatal pecsenyekacsa pedig nagyon finom, a férjem és én legalábbis szeretjük, és igazából nem is nagy durranás elkészíteni, ha az ember lányát megáldották némi türelemmel. Engem nem nagyon :D, így utálom a kacsa elõkészítését, pedig a tokozáson túljutva már tényleg gyerekjáték a vele való munka.
A kacsát tehát megtisztítom, azaz - "konyhakész" állatka esetében - a bõrében maradt, nem igazán odaillõ dolgokat (tok, tollvég, tollkezdemény...) eltávolítom. Lehet próbálkozni késsel, csipesszel, kinek mi a szimpatikus. Nemszeretem munka, nekem mindig sikerül még azután is találni benne tokot, miután már kétszer tökéletesen megtisztítottam... :/ Tisztítás után leöblítem, kívül-belül alaposan megszárítom (papír kéztörlõ elõny), majd kívül-belül megsózom durva sóval. A hasüreget valamilyen szárított fûszerrel dörzsölöm be, finom rozmaringgal, kakukkfûvel, majoránnával is, nekem most ez utóbbi ...