Kacsanyakpörkölt sült krumplival, kovászos uborkával
sponsored links
Kacsanyakpörkölt sült krumplival, kovászos uborkával
Már rég tettem fel kacsanyakpörkölt receptet, ideje volt egy újat bemutatni.
Hozzávalók:
- 4 db nagyobb kacsanyak
- 1 db vöröshagyma
- 3 db paradicsom
- 1 db hegyes zöldpaprika
- 1 db chilipaprika
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- õrölt fekete bors
- õrölt csípõs piros paprika
- 2 db paradicsom
- 6 db krumpli
- kacsazsír
- petrezselyem
- 2 db chili díszítéshez
- kovászos uborka
Elkészítés:
A hagymákat aprítom, a paprikákat, paradicsomot darabolom.
A megfûszerezett kacsanyakakat egy serpenyõben megsütöm, félreteszem.
Közben a krumplikat elõfõzöm.
A zsírba beleteszem az aprított hagymákat, megdinsztelem. Hozzáadom a paprikát és paradicsomot, a chilipaprikát, fûszerezem. Visszateszem a kacsanyakakat, feleresztem vízzel, megfõzöm, zsírjára pirítom.
A krumplikat héjában kacsazsíron megsütöm.
Tálalok. A tányérra rakok két kacsanyakat, mellé 3 db sült krumplit. Díszítem petrezselyemlevéllel, egy chilipaprikával. Rakok mellé kovászos uborkát.