Kacsanyakleves házi laskával
sponsored links
Hozzávalók (4 személyre):
1 kg kacsanyak, 4-5 sárgarépa, 2-3 petrezselyemgyökér, 10 dkg zeller, 10 dkg karalábé, 1 hagyma, 1 zöldpaprika, 1 csokor petrezselyemzöld, házi ételízesítõ, só, szemes bors, kb. 10 dkg házi vékonylaska (tészta).
Elkészítése:
A pulykanyakat feldaraboljuk, megmossuk és hideg vízben feltesszük fõni. Mikor felforrt, leszedjük a habját. Utána hozzáadjuk a megtisztított zöldségeket és szemes borsot, házi ételízesítõvel, sóval fûszerezzük. Kis lángon fõzzük. Mikor a hús megfõtt, a levest átszûrjük. A zöldségeket felszeleteljük. A tésztát egy kevés sós vízben megfõzzük. A zöldségeket, a húst és a levesbetétet levesestálba tesszük, és felöntjük a forró levessel. Apróra vágott petrezselyemzölddel tálaljuk.