Kacsamájpástétom és lilahagymalekvár
sponsored links
Húsvétra nagy izgalommal vártam a családot, és szerettem volna valami extrával is elõállni. Ez nálam lassan szakmai ártalom, mivel a blogolás most már több mint egy éve minden fõzés és sütés alkalmával arra késztet, hogy állandóan újítsak, ismerkedjek és tanuljak. Szóval nálunk ritka, hogy egy-két hónapon belül ugyanaz a kaja felbukkanjon, tuti, hogy valami csavarral kerül újra a tányérra.
Ez alkalommal elõételként kacsamájpástétomot készítettem lilahagymalekvárral, amit pirított baguette-n tálaltam. A fõétel egyben sült pecsenye kacsa volt, ezért gondoltam a kacsamáj pont ide illõ lesz. Nagy sikere volt, és mivel csirkemájpástétomot már készítettem, most megint muszáj volt egy ici-picit variálni az összetevõkön. :)
Hozzávalók a kacsamájpástétomhoz:
- 50 dkg tisztított pecsenye kacsamáj
- 100 g vaj
- 1 nagyobb fej hagyma apróra vágva
- 1 gerezd fokhagyma összetörve
- 1 teáskanál friss kakukkfû ...