Kacsamájhab almával

2011-08-03

sponsored links


Ha már egy hete esik az esõ, akkor jó eséllyel elterül a mindig tökéletes kalács. Persze csak ha messzirõl jött vendégek érkeznek vacsorára, és még Erdõbényére is hajlandóak leutazni. Az esõ is egész hétvégén szakad, de csak ha hetek óta tervezem a nagy kertipartit. Szerencsére van az a bormennyiség, ami után nem fázunk, a kalácsot pedig simán lehet folyamatosan letakarva tartani. A hízott kacsamáj pedig a kedvencem.


Péntek este a barátainkat vártunk, és mire megérkeztek, már a hisztéria határán álltam. Napok óta esett, a páratartalom többszöröse volt a megszokottnak. A jól bevált, több ezerszer megsütött kalácsreceptem csõdöt mondott. Amíg el nem kezdtem fonni, addig jó volt, de aztán a fonás utáni kelesztés alatt teljesen szétfolyt, a fonatok eltûntek belõle, a kalács egy egykilós kenyérre emlékeztetett. Bezzeg ha csak mi hárman lettünk volna, tuti jól sikerül. 
Aztán kicsit elállt az esõ, kivittük az asztalt a kertbe, hogy majd ott vacsorázzunk, meggyújtottuk a lampionokban a gyertyákat, erre megint elkezdett esni az esõ. Nem akartam bent enni a házban, elõször is, nyolcan voltunk. Nyolc ember pillanatokon belül úgy érzi, hogy megfullad egy olyan pici vidéki szobában. 
Szerencsére Gábor megtalálta a ponyvát a borházban, azt kifeszítettük, így kint ...

Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/fuszereslelek...

sponsored links

Keres?s