Kacsamesék
sponsored links
Számomra a sült kacsa egyértelmûen õszi vagy téli kajának számít. Ilyenkor tavasszal már nem igazán kívánom, de ebben a formában azt hiszem az év bármely szakában jöhet. Újhagymával, retekkel, sok-sok friss zöldséggel tökéletes vacsora, ami praktikusan akár egy-két hétig is eláll a hûtõben, persze csak ha marad belõle. Nálunk ezen a téren jobb esetben is maximum napokról beszélhetünk.
Francia kacsapástétom
Hozzávalók:
2 kacsacomb
2 dl száraz fehérbor
1 dl víz
2-3 gerezd fokhagyma felaprítva
1 babérlevél
2 szál kakukkfû
frissen õrölt bors
tengeri só ízlés szerint
A húst vágjuk kisebb darabokra és tegyük egy serpenyõbe az összes többi hozzávalóval. Fedjük le és lassú tûzön gyöngyöztessük 1,5 2 órán keresztül. Idõnként ellenõrizzük és ha szükséges pótoljuk a folyadékot. Amikor a hús teljesen szétfõ és leválik a csontról, szedjük ki a csontokat, a babérlevelet és a kakukkfüvet. a húst kanalazzuk egy cseréptálba, öntsük rá a levet és hûtõben hûtsük ki. Ha lehûlt a tetejére öntsünk egy kevés olvasztott kacsazsírt és így is hûtsük le. Friss ropogós kenyérrel és zöldségekkel tálaljuk.