Kacsamell velesült zöldségekkel

2014-05-25

sponsored links

Ma reggel láttam ezt a zöldségköretet Buddy Valastrotól elkészíteni. Õ házi sajtos petrezselymes kolbásszal kombinálta. Gyorsan lekoppintottam róla és a zsenge kis kacsamelleket ily módon készítettem el. 


Hozzávalók:

  • 3 fél bõrös kacsamell
  • 4 közepes újkrumpli
  • 2 nagy kápia paprika
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 1-1,5 tk só
  • frissen õrölt fekete bors 
  • 1 tk oregánó
  • 1 tk bazsalikom
  • 1 tk kakukkfû
  • 1 tk rozmaringrozmaring
  • 1 tk majoranna

Elkészítése:

A burgonyát megmostam, felkockáztam. A hagymát megpucoltam, szintén kockákra vágtam. A paprikát felkarikáztam.Sütõpapírral bélelt tepsibe tettem minden zöldséget. Sóztam, borsoztam, megszórtam a zöld fûszerekkel és összeforgattam, hogy mindenüvé jusson.A kacsamellek bõrét beirdaltam, sóztam, borsoztam és egy felforrósított serpenyõben a bõrös oldalával lefelé odaraktam sülni. Kb. 3-3 percig pirítottam erõs tûzön mindkét oldalát. Ezután a zöldségek tetejére ültettem a melleket és a kisült zsírral meglocsoltam õket. Addigra elõmelegítettem a sütõt 220 fokra alul-felül sütésen és így sütöttem a pecsenyémet fél órán keresztül. Végül 3-4 percre rákapcsoltam a grillt is, hogy kicsit "megpörköljem" a tetejét. Piszok jó ebéd kerekedett belõle.
A blogban közölt receptjeim, fotóim kizárólag az írásos beleegyezésem után közölhetõk más oldalakon. Ez alól kivételt képeznek azok a weboldalak, ahol nem közlik az egész írást, csak elsõ sorait, folytatásért pedig a blogomra kattint az olvasó.

Folytats a blogon ... evinenikulinariskalandozasai.blogspot...

sponsored links

Keres?s